Camping Zwaakseweel ligt centraal in natuurgebied Zwaakseweel. Dit natuurgebied wordt beheerd door vereniging Natuurmonumenten. https://www.natuurmonumenten.nl  U kunt rechtstreeks vanaf de camping kilometers lange wandelingen maken door dit mooie gebied. Onderweg kunt u tal van vogelsoorten observeren.  Trekt u er liever op uit per fiets? dan is camping Zwaakseweel een ideale startlokatie om de schoonheid van ZuidBeveland te ontdekken. De camping grenst aan een 4 ha grote vlinder idylle. Hier staan diverse inheemse planten waar allerlei soorten vlinders op af komen. Door de idylle is een vlinderbelevingspad aangelegd. Elk jaargetijde heeft zijn eigen kenmerken, wat ze gemeen hebben is de rust en ruimte die je altijd vind op camping zwaakseweel. Om alvast een voorproefje te nemen en een beeld te krijgen hoe mooi en rustig de omgeving is , klik dan op de volgende link  van GeoPark Schelde Delta (gaat voor het UNESCO GeoPark keurmerk voor mooie landschappen)  https://scanmail.trustwave.com/?c=8790&d=2ovA37GCjwvETombHEeXNR27WDPA   https://youtu.be/ab7IvHwiXzI    Overdag er op uit voor een stedentrip of naar het strand dan is camping zwaakseweel een prima uitvalsbasis. Binnen 5 minuten bent u op de snelweg en in een half uur bent u aan de Walcherse stranden met eindeloos uitzicht over de Noordzee. Goes, Middelburg, Antwerpen, Gent, Brugge zijn allen bereikbaar variërend van 5 minuten tot 1 uur.

bloemenzee in de vlinder idylle

Bloemenzee in de vlinder idylle, etc.

van alles leren over vlinders, dat kan op het vlinderbelevingspad

Van alles leren over vlinders, dat kan op het vlinderbelevingspad

De koninginnepage gefotografeerd in de vlinder idylle naast de camping

De koninginnepage gefotografeerd in de vlinder idylle naast de camping.

Viegen de vlinders een dagje niet? ga dan eens naar Tropical Zoo  http://www.tropicalzoo.nl  Deze attractie is jaren achtereen verkozen tot leukste uitje in Zeeland. TropicalZoo is op loopafstand van camping Zwaakseweel.

Het gebied is vernoemd naar een oude kreekrest “de Zwake” Deze kreek bevind zich 500 m vanaf de camping. Hier is een vissteiger aangelegd waar u in alle rust voorn, baars, karper of  zelfs snoek kunt vangen.

Zonsondergang boven de Zwaakseweel, net een sprookje..

Zonsondergang boven de Zwaakseweel, net een sprookje..

NAMO26401%20LDelderfield0509[1]

Vanaf de vissteiger mag je een hengeltje uitgooien

Naast de camping ligt een museum spoorlijn. http://www.destoomtrein.nl  ’s Zomers kunt u hier enkele keren per dag de historische stoomtrein bewonderen. Op feestdagen rijden er verschillende soorten stoomlocomotieven. Het startpunt van deze trein is in Goes, waar ook een spoorwegmuseum is. Vlak bij de camping is een stationnetje om op te stappen

openbaar vervoer uit vroeger tijd herleefd

Openbaar vervoer uit vroeger tijd herleefd

enkele keren per dag kunt u oude stoomtreinen bewonderen vanaf de camping

Enkele keren per dag kunt u oude stoomtreinen bewonderen vanaf de camping

Enkele kilometers ten noorden van camping Zwaakseweel ligt bij het dorpje Nisse het oude cultuurlandschap “het heggengebied” Begin mei kleurt het hier wit van de bloeiende meidoornhagen. Door dit gebied kronkelen meerdere wandel en fietspaden. De dichtstbijzijnde steden zijn Goes en Middelburg. Beide hebben nog een stuk historische binnenstad waar u heerlijk kunt winkelen. Naar Goes is het 5 minuten rijden met de auto. In drie kwartier uur staat u in het centrum van Antwerpen. De Zeeuwse stranden aan de kust van Walcheren bereikt u in minder dan een half uur.  Aan de Ooster- en Westerschelde zijn enkele kleine strandjes te vinden waar vooral lokale bevolking even geniet van de zee en voorbijvarende schepen. Het dichtstbijzijnde strandje is bij camping Scheldeoord in Baarland,  5 km vanaf camping Zwaakseweel.  Dit strandje loopt bij hoog water bijna helemaal onder. Het is goed aan te fietsen. De moeite waard als u op een mooie zomer namiddag of avond nog even van het strand wilt genieten. Op de dijk bij het strandje kunt u in strandbrasserie “De landing” heerlijk eten of gezellig iets drinken terwijl u de grootste containerschepen ter wereld op weg naar Antwerpen aan u voorbij ziet trekken. http://www.strandbrasseriedelanding.nl In de omgeving zijn er een aantal kleinschalige recreatieve initiatieven zoals theetuinen, musea, etc. De grote stranden aan de kust zijn in iets minder dan een half uur bereikbaar.

Alle struiken worden groen, op de achtergrond de kinderspeelplaats

 

genieten van de ochtendzon tijdens buitenrit nabij camping Zwaakseweel

 

 

De museum stoomtrein, goed voor een dagje vertier

 

Gezellig wat eten, drinken of shoppen in Goes

 

een mooie zonssondergang boven de Zwaakse weel

 

mooie wandelpaden direct vanaf de camping

 

Dorpsaanzicht van Nisse, op een mooie pinksterdag

 

Een van de diverse weeltjes in de omgeving, een herinnering aan een vroegere dijkdoorbraak

 

het heggengebied bij Nisse. gedurende het hele jaar mooi om te wandelen