stand van zaken Coronavirus

Update 16 juni 2020 12:00 uur

Sinds gister (15 juni) zijn de douches en toiletten weer beschikbaar. Het gebruik verloopt zonder problemen. De was tabloids zijn nog om en om afgesloten zodat de onderlinge afstand gerespecteerd kan worden. Dit levert niet of nauwelijks hinder op.

Kortom de situatie op camping Zwaakseweel is weer zo goed als “normaal”.

Zolang er geen nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van de (landelijke) Corona maatregelen zal het updaten van deze pagina voorlopig even achterwege blijven.

Wij wensen iedereen een fijne onbezorgde vakantie toe. Pas nadat er wijzigingen zijn in het landelijke stappenplan tav Corona maatregelen, zullen we deze pagina aanpassen.

Update 9 juni 2020 16:00 uur

We zijn blij u te kunnen melden dat vanaf 15 juni ons sanitairgebouw weer open mag. Vanaf maandag bent u dus niet langer op eigen sanitair aangewezen. Wie nog lekker even van de rust en ruimte wil genieten voor de zomervakantie aanbreekt is de komende weken van harte welkom. We hebben tot juli nog een aantal plaatsen beschikbaar.

We hebben maatregelen genomen waardoor u onbezorgd aan de RIVM richtlijnen kunt voldoen en heerlijk kan genieten van een ontspannen vakantie in het mooie natuurgebied Zwaakseweel. Nieuwsgierig geworden? dan kunt u alvast een voorproefje nemen en genieten van de mooie omgeving via de link van GeoPark Schelde Delta (gaat voor het UNESCO GeoPark keurmerk voor mooie landschappen). https://www.youtube.com/watch?v=JaF77bXz2q4

Update 6 juni 2020 20:00 uur

Gelukkig neemt het aantal Corona besmettingen steeds verder af. Sommige landelijke maatregelen kunnen hierdoor versneld versoepeld of afgebouwd worden. Vanuit de recreatieve sector hopen we er op dat sanitairgebouwen eerder dan 1 juli open mogen. Hierdoor hebben gasten die niet aan een schoolvakantie gebonden zijn, betere mogelijkheden de vakantie te spreiden . Rutte zei hier al iets over in zijn persconferentie van afgelopen donderdag. We hopen komende week uitsluitsel te krijgen of de openingsdatum van sanitairgebouwen inderdaad vervroegd wordt (naar bv 15 juni). Het Outbreak Management Team (OMT) buigt zich daar komende week over. . Wij hebben al voorbereidingen getroffen waardoor we na een positief besluit direct het sanitairgebouw open kunnen stellen.

entree sanitairgebouw aangepast met directe toegangen tot toiletten/douches en extra ventilatie

Update 29 mei 2020 21;00 uur

Door het toenemend aantal dagrecreanten in de provincie wordt het ontbreken van openbare toiletvoorzieningen een steeds nijpender probleem. De veiligheidsregio heeft daarom besloten dat (openbare)toiletvoorzieningen overdag weer opengesteld mogen worden. ( tussen 08:00 uur en 20:00 uur) Dit geldt ook voor campings, maar voor campinggasten blijft wel nog steeds gelden dat men over eigen voorzieningen moet kunnen beschikken. Overdag ( tussen 08:00 uur en 20:00 uur) mogen gasten natuurlijk ook gebruik maken van de (openbare)toiletten op de camping. Om te faciliteren dat u als gast aan de RIVM richtlijnen kan voldoen hebben we de ingang/toegang van het toiletgebouw aangepast. De centrale ingang blijft gesloten maar we hebben 2, ruim uit elkaar gelegen afzonderlijke toegangen gemaakt. 1 voor de linkerzijde (dames) en 1 voor de rechterzijde (heren) Vanaf deze ingangen heb je direct overzicht of je met inachtneming van voldoende afstand de toiletten kunt bereiken. Aan de toegang naar de toiletten vragen we u uw handen te ontsmetten.

Wij zijn blij met dit besluit van de veiligheidsregio. Het is weer een stapje in de goede richting naar een verantwoorde omgang met de risico’s van het virus.

Update 21 mei 2020 08:00 uur

De ontwikkelingen rondom het Coronavirus blijven gelukkig gunstig verlopen. Dat betekend dat de eerder aangekondigde versoepeling van maatregelen doorgevoerd kan worden. Voor onze camping betekent dat, dat het verantwoord is om vanaf het pinksterweekend ons bezettingspercentage te verhogen naar 75%.

Ondanks dat we aan de stranden een versoepeling zien betreft het openstellen van openbare toiletten, moeten sanitairgebouwen op campings nog even gesloten blijven. ( verwachting tot 1 juli)

We zijn blij dat gasten die naar het strand willen daar nu in elk geval de beschikking hebben over toiletten zodat een onbezorgd dagje strand met de huidige zomerse weersomstandigheden weer mogelijk is.

Vanaf 1 juni gaat ook de horeca weer voorzichtig “opstarten” zodat u binnenkort ook weer genieten kan van culinair Zeeland.

Op onze camping kunt u onbezorgd genieten van de rust, de vogels die uitbundig zingen en uw ruime standplaats.

qua voorzieningen bieden we u 2 warmwater tappunten en hebben we 2 uitstortplaatsen voor chemisch toilet/ vuilwater tank, en natuurlijk op elk veld een waterkraan

het sanitairgebouw blijft nog even gesloten voor gemeenschappelijk gebruik. Zodra we dat voor u open mogen stellen zullen we maatregelen treffen om er onbezorgd, met in achtneming van de RIVM richtlijnen gebruik van te kunnen maken.

Mogen we u binnenkort weer met een glimlach begroeten als gast?

Update 8 mei 2020 21:00 uur

GOED NIEUWS!!

Veiligheidsregio Zeeland wil in verantwoorde stappen het toerisme verder toelaten. Vanaf nu zijn alle individuele sanitaire voorzieningen weer toegestaan (zoals een chemisch toilet). Dit geldt voor alle typen verblijven. Gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen blijven gesloten conform de landelijke maatregelen.  Als de ontwikkelingen rondom Coronabesmettingen gunstig blijven verlopen zal per 15 mei en 29 mei het percentage voor toeristische overnachtingen in Zeeland verder worden verhoogd tot 75% .

Wat betekent dit voor camping Zwaakse weel:

Wij heten u vanaf heden hartelijk welkom als u kunt en wilt voldoen aan de RIVM maatregelen. Het aantal gasten dat we mogen ontvangen zal stapsgewijs worden verhoogd van ( nu) 15% tot 75%

Belangrijk aandachtspunt voor u is dat conform landelijke richtlijn ons sanitairgebouw gesloten moet blijven tot 1 juli . U moet zich dus realiseren dat u zelf over (chemisch)toilet dient te beschikken en (eventueel)douche. (We beschikken over 2 vakantiehuisjes en een Lodge met eigen sanitair).

Voor het ledigen van vuil watertanks en chemisch toilet beschikken we over ruim voldoende capaciteit verdeeld over 2 lokaties waar u Prima aan de hygiëne regels kunt voldoen. Naast het verdrievoudigen van de opvangcapaciteit van vuil water , hebben we ook het parkeerterrein groter gemaakt zodat de auto’s ruim geparkeerd kunnen worden.

Wat bieden wij u nog meer:

(vrijwel) elke kampeerplek is voorzien van eigen waterkraan en stroom aansluiting.

De grote plaatsen en ruime paden maken het voor u mogelijk om in alle rust en ruimte onbezorgd te genieten van de mooie omgeving.

Wij verheugen ons er op u weer als gast te mogen ontvangen !

Update 7 mei 2020 08:00 uur

Gisteravond heeft het kabinet het “stappenplan” gepresenteerd. Vandaag staat dat overal te lezen. Als camping hoopten wij er op dat we onze gasten weer vanaf juni zouden kunnen faciliteren qua sanitaire voorzieningen. Het is voor ons als camping een telleurstelling dat we onze sanitaire voorzieningen pas per 1 juli weer beschikbaar mogen stellen.

Indien het bezit van een eigen chemisch toilet niet als een afdoende “eigen sanitair” wordt aangemerkt betekent dit dat we tot 1 juli alleen gasten mogen ontvangen in/bij onze vaste accomodaties. ( de huisjes en de Lodge)

Wij verwachten voor eind van de week meer duidelijkheid te hebben nadat de veiligheidsregio Zeeland met een nadere toelichting komt.

Update 30 april 2020 12:00 uur (specificatie op eerder bericht)

Per 1 mei is recreatief overnachten in Zeeland weer mogelijk. We zien er dus naar uit om vanaf komend weekend u weer als gast te mogen verwelkomen om in 1 van de huisjes te verblijven.

Helaas mogen we (nog) geen campers en toercaravans ontvangen. reden hiervan is dat eigen sanitair niet als “individueel sanitair” wordt aangemerkt als daar een chemisch toilet is zit.. Het eigen sanitair moet een vaste aansluiting hebben op de riolering/zuivering. Hiermee zijn toercaravans en campers helaas uitgesloten van de versoepelingsregel

Uiteraard gelden de RIVM regels als u bij ons als gast komt in 1 van de vakantiewoningen.

Voor mensen die van rust, ruimte en natuur houden biedt verblijf in een van onze woningen een prima uitvalsbasis om in deze hectische tijden heerlijk tot rust te komen en onbezorgd van de ruimte en mooie omgeving te genieten..

Wij heten u van harte welkom in onze woningen en hopelijk spoedig ook weer op 1 van de kampeervelden!

Update 22 april 2020:

Gisterenavond is er weer een persconferentie geweest met aanpassing en verlenging van de maatregelen. De veiligheidsregio’s gaan hierover vandaag in overleg. Morgen (donderdag) vindt er een overleg plaats tussen de Veiligheidsregio Zeeland en de TOZ (Toeristisch Ondernemend Zeeland).


Aan de hand van het overleg van a.s. donderdag vindt er vrijdag weer een overleg plaats binnen de veiligheidsregio Zeeland. Vrijdag komt de veiligheidsregio dan ook weer naar buiten met een nieuw besluit wat betreft aanpassing of verlening van de maatregelen.

Als recreatieondernemers maken wij ons sterk voor een gefaseerde openstelling, veel bedrijven kunnen voldoen aan de eisen van 1,5 meter door middel van eigen voorzieningen in de verhuur, aanpassingen aan het sanitairgebouw of kampeermiddelen met eigen voorzieningen.

We moeten nu nog geduld hebben tot vrijdag voordat we meer weten wat betreft de maatregelen in de provincie Zeeland.

Update 13 april 2020:

We vinden het erg jammer dat we jullie dit paasweekend niet op onze camping hebben mogen laten genieten van al het moois op en om de camping. We hopen dat iedereen gezond blijft en dat we jullie zo snel mogelijk weer als gast mogen verwelkomen om in alle rust en ruimte zelf al het moois te beleven. Op bijgevoegde foto willen we jullie toch even laten genieten van wat sfeerbeelden op en rond de lege camping tijdens paasweekend 2020..

UPDATE 27 maart 21:00 uur:

Helaas is door de Veiligheidsregio het besluit genomen dat alle campings vanaf 30 maart 12.00 uur dicht moeten. Er is nog geen exacte einddatum gecommuniceerd, maar wel een verwachtingsdatum van 10 mei (persberichten zijn verwarrend en spreken over 6 april. De juridische noodverordening spreekt over 10 mei).

Dit betekent dat we zoals het er nu uitziet tot 10 mei gesloten zijn en er niemand op de camping mag verblijven. Dit geldt voor zowel de toeristische gasten als voor onze vaste gasten (voorseizoen)

Het verbod geldt ook voor onze vakantiewoningen, uitgezonderd zakelijke overnachtingen.

De regeling geldt vanaf maandag 30 maart a.s.. Dit om al aanwezige gasten op campings de kans te geven op een rustige manier te vertrekken.

Mensen die in de periode tot 10 mei hebben gereserveerd zullen binnenkort door ons worden benaderd om de gevolgen door te spreken.

Mensen die een reservering hebben in de periode na 10 mei hopen we wel te mogen verwelkomen als de maatregel dan is opgeheven.  

Gedurende de sluitingsperiode blijven we bereikbaar en staan we u graag te woord voor vragen en reserveringen na 10 mei.

UPDATE 24 maart 21:00 uur:

De Zeeuwse gemeenten en de veiligheidsregio Zeeland werken momenteel een plan uit waarmee invulling gegeven kan worden aan de verscherpte corona maatregelen, en het voorkomen van een extra toestroom van (buitenlandse) toeristen naar Zeeland. Het sluiten van campings komt daarbij in beeld als campings en hun gasten niet kunnen voldoen aan de voorgeschreven maatregelen. Ook wil de veiligheidsregio buitenlandse gasten oproepen niet naar Zeeland te komen. Hoe de uitwerking van het plan er precies uit gaat zien is bij de campingeigenaren nog niet bekend. Veel van onze voorjaarsgasten en seizoenplaatsen komen uit de directe omgeving/ nabijgelegen dorpen. Vooralsnog ziet het er naar uit dat deze doelgroep gewoon lekker ontspannen in alle rust en ruimte van het voorjaar kan komen genieten op onze camping. We vinden het belangrijk dat de afstand regel kan worden nageleefd. We moeten daarom terughoudend zijn met het toelaten van daggasten op de camping zolang de huidige maatregelen van toepassing zijn. We vragen hiervoor in het belang van u en uw medegasten begrip door geen kennissen, familie etc. te ontvangen.

Op camping Zwaakseweel hebben we maatregelen genomen waardoor onze gasten kunnen voldoen aan de gestelde (aangescherpte)veiligheidsmaatregelen. We staan dan ook klaar om u gastvrij en met een brede glimlach te ontvangen omdat handen schudden nu even niet kan.

Komen de muren op u af, of wilt u ondanks deze roerige periode er even tussenuit en in alle rust en ruimte genieten van de zingende vogels en voorjaarsbloesem, dan nodigen we u van harte uit op camping zwaakseweel.

U bent dus welkom maar als de voorschriften vanuit de overheid veranderen zullen we die naleven.

BERICHTGEVING 18 maart:

Door de uitbraak van het coronavirus leven we in een roerige tijd. Het raakt ons allemaal.

Maatregelen op de camping:

Op camping zwaakseweel  hebben we de afgelopen tijd flink ons best gedaan om  u komend seizoen gastvrij te ontvangen.  Ondanks dat de coronacrisis een schaduw trekt over ons dagelijkse doen en laten ,  laat de bloesem  rondom de camping zich van zijn mooiste kant zien en verwelkomen de vogels u met een overweldigend openlucht concert.   

Wij nodigen u uit om dit alles mee te beleven op onze camping. “ Genietend van de eerste warme zonnestralen uw weerstand opbouwen” .

Uiteraard  houden we de berichtgeving en ontwikkelingen rondom Corona maatregelen  goed in de gaten. De kleinschaligheid van onze camping, met grote ruime plaatsen zorgt er voor dat de intensiteit van contacten laag is.   

We hanteren de voorschriften van het RIVM. De belangrijkste plaatsen op onze camping waar mensen bijeen komen zijn de receptie en het sanitairgebouw. Op deze plaatsen hanteren we extra maatregelen. Zo laten we in onze receptie ( zolang dat nodig is) maar 1 gast/gezin tegelijk toe.

Het sanitairgebouw  is ruim genoeg om voldoende onderlinge afstand te bewaren.  Er is ook voldoende desinfecterende zeep aanwezig om frequent uw handen te wassen. Zelf voeren we dagelijks  extra schoonmaakrondes uit.  

Gevolgen buiten de camping:

 De crisis rond het virus raakt ons allemaal. U moet er rekening mee houden dat horecagelegenheden en dagattracties ( voorlopig) gesloten zijn.  Dit betekent dat u er aan moet denken tijdens uw fietstocht of wandeling, de koffie/ thee of een ander drankje zelf mee te nemen. Supermarkten en bakkerijen zijn geopend. In de omgeving zijn er voldoende gezellige bankjes en picknickplaatsen waar u genietend van een prachtige omgeving kunt picknicken, lunchen of uw aperitief kunt nuttigen.

Restaurants zijn voorlopig ook gesloten. Als u niet zelf wilt koken dan zijn  er meerdere  mogelijkheden om uw “diner” te laten bezorgen.

We zien er naar uit om u als gast te mogen verwelkomen en zullen ons uiterste best doen alle maatregelen te treffen die nodig zijn om u een onbezorgde vakantie te bieden.

Is fietsen en wandelen nog veilig i.v.m.  COVID-19/Corona? (bron: route.nl)
Mensen vragen zich af of het fietsen en wandelen nog veilig is i.v.m. het COVID-19/Corona virus. Het weer is uitnodigend om naar buiten te gaan maar de twijfel over veiligheid houdt vele van ons bezig. Daarom willen we jullie middels deze weg op de hoogte brengen met de kennis die wij op dit moment hebben.

Wanneer je niet tot de risico groep behoort, is het niet nodig om preventief thuis te blijven. Heb je geen klachten, dan is fietsen en wandelen in de buitenlucht geen probleem, mits je voldoende afstand (1,5 meter) bewaart tot andere mensen.

Deze mening baseren we op de volgende bronnen;

Het NOS heeft deze vraag reeds beantwoord met:
Mag ik nog wel buiten sporten of wandelen?
Ja. Ook hier moet je voldoende afstand tot elkaar houden, benadrukken de virologen Haagmans en Van der Eijk. Verder geldt: blijf met milde gezondheidsklachten, zoals een loopneus, thuis.
Bron: https://nos.nl/artikel/2327277

En de richtlijnen van het RIVM zijn als volgt:
Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen? Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociale contacten. Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Zorg voor goede hygiënemaatregelen: Was je handen regelmatig met water en zeep Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog Gebruik papieren zakdoekjes Geen handen schudden Bron: https://www.rivm.nl/coronavirus

We hopen hiermee mogelijke vragen te hebben beantwoord en verwelkomen u graag met een brede glimlach maar geven u geen hand.
 
Met vriendelijke groet,

  camping Zwaakseweel