stand van zaken Coronavirus

UPDATE 27 maart 21:00 uur:

Helaas is door de Veiligheidsregio het besluit genomen dat alle campings vanaf 30 maart 12.00 uur dicht moeten. Er is nog geen exacte einddatum gecommuniceerd, maar wel een verwachtingsdatum van 10 mei (persberichten zijn verwarrend en spreken over 6 april. De juridische noodverordening spreekt over 10 mei).

Dit betekent dat we zoals het er nu uitziet tot 10 mei gesloten zijn en er niemand op de camping mag verblijven. Dit geldt voor zowel de toeristische gasten als voor onze vaste gasten (voorseizoen)

Het verbod geldt ook voor onze vakantiewoningen, uitgezonderd zakelijke overnachtingen.

De regeling geldt vanaf maandag 30 maart a.s.. Dit om al aanwezige gasten op campings de kans te geven op een rustige manier te vertrekken.

Mensen die in de periode tot 10 mei hebben gereserveerd zullen binnenkort door ons worden benaderd om de gevolgen door te spreken.

Mensen die een reservering hebben in de periode na 10 mei hopen we wel te mogen verwelkomen als de maatregel dan is opgeheven.  

Gedurende de sluitingsperiode blijven we bereikbaar en staan we u graag te woord voor vragen en reserveringen na 10 mei.

UPDATE 24 maart 21:00 uur:

De Zeeuwse gemeenten en de veiligheidsregio Zeeland werken momenteel een plan uit waarmee invulling gegeven kan worden aan de verscherpte corona maatregelen, en het voorkomen van een extra toestroom van (buitenlandse) toeristen naar Zeeland. Het sluiten van campings komt daarbij in beeld als campings en hun gasten niet kunnen voldoen aan de voorgeschreven maatregelen. Ook wil de veiligheidsregio buitenlandse gasten oproepen niet naar Zeeland te komen. Hoe de uitwerking van het plan er precies uit gaat zien is bij de campingeigenaren nog niet bekend. Veel van onze voorjaarsgasten en seizoenplaatsen komen uit de directe omgeving/ nabijgelegen dorpen. Vooralsnog ziet het er naar uit dat deze doelgroep gewoon lekker ontspannen in alle rust en ruimte van het voorjaar kan komen genieten op onze camping. We vinden het belangrijk dat de afstand regel kan worden nageleefd. We moeten daarom terughoudend zijn met het toelaten van daggasten op de camping zolang de huidige maatregelen van toepassing zijn. We vragen hiervoor in het belang van u en uw medegasten begrip door geen kennissen, familie etc. te ontvangen.

Op camping Zwaakseweel hebben we maatregelen genomen waardoor onze gasten kunnen voldoen aan de gestelde (aangescherpte)veiligheidsmaatregelen. We staan dan ook klaar om u gastvrij en met een brede glimlach te ontvangen omdat handen schudden nu even niet kan.

Komen de muren op u af, of wilt u ondanks deze roerige periode er even tussenuit en in alle rust en ruimte genieten van de zingende vogels en voorjaarsbloesem, dan nodigen we u van harte uit op camping zwaakseweel.

U bent dus welkom maar als de voorschriften vanuit de overheid veranderen zullen we die naleven.

BERICHTGEVING 18 maart:

Door de uitbraak van het coronavirus leven we in een roerige tijd. Het raakt ons allemaal.

Maatregelen op de camping:

Op camping zwaakseweel  hebben we de afgelopen tijd flink ons best gedaan om  u komend seizoen gastvrij te ontvangen.  Ondanks dat de coronacrisis een schaduw trekt over ons dagelijkse doen en laten ,  laat de bloesem  rondom de camping zich van zijn mooiste kant zien en verwelkomen de vogels u met een overweldigend openlucht concert.   

Wij nodigen u uit om dit alles mee te beleven op onze camping. “ Genietend van de eerste warme zonnestralen uw weerstand opbouwen” .

Uiteraard  houden we de berichtgeving en ontwikkelingen rondom Corona maatregelen  goed in de gaten. De kleinschaligheid van onze camping, met grote ruime plaatsen zorgt er voor dat de intensiteit van contacten laag is.   

We hanteren de voorschriften van het RIVM. De belangrijkste plaatsen op onze camping waar mensen bijeen komen zijn de receptie en het sanitairgebouw. Op deze plaatsen hanteren we extra maatregelen. Zo laten we in onze receptie ( zolang dat nodig is) maar 1 gast/gezin tegelijk toe.

Het sanitairgebouw  is ruim genoeg om voldoende onderlinge afstand te bewaren.  Er is ook voldoende desinfecterende zeep aanwezig om frequent uw handen te wassen. Zelf voeren we dagelijks  extra schoonmaakrondes uit.  

Gevolgen buiten de camping:

 De crisis rond het virus raakt ons allemaal. U moet er rekening mee houden dat horecagelegenheden en dagattracties ( voorlopig) gesloten zijn.  Dit betekent dat u er aan moet denken tijdens uw fietstocht of wandeling, de koffie/ thee of een ander drankje zelf mee te nemen. Supermarkten en bakkerijen zijn geopend. In de omgeving zijn er voldoende gezellige bankjes en picknickplaatsen waar u genietend van een prachtige omgeving kunt picknicken, lunchen of uw aperitief kunt nuttigen.

Restaurants zijn voorlopig ook gesloten. Als u niet zelf wilt koken dan zijn  er meerdere  mogelijkheden om uw “diner” te laten bezorgen.

We zien er naar uit om u als gast te mogen verwelkomen en zullen ons uiterste best doen alle maatregelen te treffen die nodig zijn om u een onbezorgde vakantie te bieden.

Is fietsen en wandelen nog veilig i.v.m.  COVID-19/Corona? (bron: route.nl)
Mensen vragen zich af of het fietsen en wandelen nog veilig is i.v.m. het COVID-19/Corona virus. Het weer is uitnodigend om naar buiten te gaan maar de twijfel over veiligheid houdt vele van ons bezig. Daarom willen we jullie middels deze weg op de hoogte brengen met de kennis die wij op dit moment hebben.

Wanneer je niet tot de risico groep behoort, is het niet nodig om preventief thuis te blijven. Heb je geen klachten, dan is fietsen en wandelen in de buitenlucht geen probleem, mits je voldoende afstand (1,5 meter) bewaart tot andere mensen.

Deze mening baseren we op de volgende bronnen;

Het NOS heeft deze vraag reeds beantwoord met:
Mag ik nog wel buiten sporten of wandelen?
Ja. Ook hier moet je voldoende afstand tot elkaar houden, benadrukken de virologen Haagmans en Van der Eijk. Verder geldt: blijf met milde gezondheidsklachten, zoals een loopneus, thuis.
Bron: https://nos.nl/artikel/2327277

En de richtlijnen van het RIVM zijn als volgt:
Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen? Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociale contacten. Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Zorg voor goede hygiënemaatregelen: Was je handen regelmatig met water en zeep Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog Gebruik papieren zakdoekjes Geen handen schudden Bron: https://www.rivm.nl/coronavirus

We hopen hiermee mogelijke vragen te hebben beantwoord en verwelkomen u graag met een brede glimlach maar geven u geen hand.
 
Met vriendelijke groet,

  camping Zwaakseweel